Angstbuddies

Angstbuddies-in-kader

Hoe mooi is het om andere mensen te helpen in hun proces naar een leven met minder angst? Mensen verbinden met zichzelf en met elkaar, dat is het doel van Angstbuddies.

  • Locatie Alkmaar
  • Type project sociale cohesie, empowerment
  • Initiatiefnemer Martin Jonkergouw en Anne Spruijt

‘In ons eigen leven ontdekten wij dat angst ons belemmert in het bereiken van onze doelen en dromen. Samen lukt dit wel!’

Angstbuddies Anne en MartinAngstbuddies Anne en Martin

Over Angstbuddies

Initiatiefnemers Martin Jonkergouw en Anne Spruijt zijn in hun eigen leven tot de ontdekking gekomen dat angst iets is wat je tegenhoudt, wat er voor zorgt dat je binnen je comfortzone blijft. Hierdoor ben je niet in staat jezelf volledig te ontwikkelen. Door open te zijn over je bang zijn en je angst samen aan te gaan, ontstaat het buddies-effect.

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt een keer in zijn leven te maken met angst. Een deel van hen zodanig dat angst het dagelijks functioneren belemmert. Samen angsten aangaan is minder eng. Hierdoor ontstaat er weer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. ‘We willen gebruik maken van onze kwetsbaarheid. Daar ontstaat een drive uit, dat wil je niet weten.’

Angstbuddies heeft tot doel dat mensen minder bang zijn, door ze samen te brengen en angst uit de taboesfeer te halen. ‘We gaan angst cool maken. Het is stoer om er voor uit te komen dat je ergens bang voor bent.’ Angstbuddies gaat mensen samenbrengen en matchen tijdens meet-ups. Waar je elkaar leert kennen en stap voor stap jouw angsten kunt aangaan. Samen met iemand die weet hoe het voelt door angst te worden tegengewerkt.

Samen sta je sterker! De meet-ups stomen je klaar om andere mensen met angst te ondersteunen. Via storytelling, vlogs en blogs delen Martin en Anne hun persoonlijke verhalen, tips en trics. Angstbuddies inspireert en toont aan dat openheid helpt. Je kunt het zelf doen door het samen te doen.

Angstbuddies gaat laten zien dat het stoer is om open te zijn over je angst, dat het veel mooie kansen en unieke ervaringen biedt. Martin en Anne maken dit dagelijks mee. Dat willen ze ook voor elkaar krijgen bij andere mensen. Als je angst aanpakt, ontstaat er ruimte voor ontwikkeling en vertrouwen.

Meer weten?

Vanuit Alkmaar verspreidt Angstbuddies zich over Nederland. En iedereen met een vorm van angst is welkom. Partners zijn RCO de Hoofdzaak en stichting MEO. Doel is om een netwerk te creëren van partijen die iets doen met angst of daarmee aan de slag willen.

Bezoek de website voor meer informatie en contactgegevens.

Initiatiefnemers en buddies Martin en Anne tonen hun samenkracht in de eerste Angstbuddies promo video.

Lees hier het interview ‘Van ruwe oesters prachtige parels maken’ over Stroom, Angstbuddies en meer sociale initiatieven, door Cock de Vries.

Lees hier de blog van Martin Jonkergouw van Angstbuddies ‘Dromen, durven en samen doen! Angstbuddies powered by Stroom.

Stroom…

  • adviseert de nieuw op te richten stichting Angstbuddies
  • coacht de initiatiefnemers Anne en Martin;
  • versterkt organisatieontwikkeling en publiciteit;
  • zocht mee naar competente bestuursleden en vond Jelmer de Reus bereid om mee te doen;
  • stroomversneller Karin den Hollander helpt met financiële zaken;
  • stelt een lokaal en landelijk netwerk beschikbaar van maatschappelijke organisaties, bestuurders en politici;
  • verbindt Angstbuddies aan andere sociale initiatieven.
Angstbuddies, foto Daniëlle Koelemij (1)
Vlnr. Initiatiefnemers Anne en Martin, stroomversneller Karin den Hollander en Jelmer de Reus, penningmeester van de op te richten stichting Angstbuddies
Diversion en Angstbuddies (1)
Aan de tafelvoetbal Anne Spruijt van Angstbuddies en Femke Pluymert van Diversion.
– Bewonersconferentie Alkmaar, foto Hans Petit (2)

Anne Spruijt vertelt aan wethouder Anjo van de Ven en kersverse stroomversneller Katinka Kerssens over Angstbuddies. Hij vertegenwoordigt vol positieve energie zijn eigen droom op de bewonersconferentie met wijkcentra, wmo-aanbieders en de Gemeente Alkmaar. Hoe mooi is het dat Angstbuddies hierdoor meer naamsbekendheid en lokaal netwerk krijgt?! En als nieuw sociaal initiatief met bestaande organisaties kan gaan samenwerken om laagdrempelige zorg te bieden, die mensen met zichzelf en met elkaar verbindt. Een proces naar een leven met minder angst, empowered by Angstbuddies Martin Jonkergouw en Anne Spruijt.