East

East

EAST: Deli, Pantry, Kitchen, Catering. Een fris en vernieuwend horecaconcept in Eindhoven met een sociaal karakter. Maak kennis met de smaken van EAST (de oostelijke keukens van Turkije tot aan Maleisië) en haar werknemers; kansrijke migrantenvrouwen.

 

  • Locatie Eindhoven
  • Type project Sociale onderneming, inclusieve samenleving
  • Initiatiefnemer Jacky van der Starre

Over EAST

Internationaal koken en samen eten verbindt culturen. Jacky van der Starre is eigenaar van kookstudio en cateringbedrijf Starlicious Food. Die ervaring zet ze in om een deli – pantry – kitchen – catering met een sociaal doel op te richten: EAST in Eindhoven. Daar kunnen kansrijke migrantenvrouwen in een werktraject aan de slag; met eten maken, marketing, hospitality, administratie en productie.

Het Stroomteam Eindhoven ondersteunt Jacky om haar EAST initiatief te superchargen. Te beginnen met het politieke- en maatschappelijke netwerk in Eindhoven en het uitwerken van haar sociale, inclusieve, duurzame horeca idee voor jongvolwassen migranten-en vluchtelingenvrouwen, tot een sociaal ondernemingsplan.

Jacky zoekt een geschikt pand in het centrum van Eindhoven om EAST te kunnen huisvesten. Ze onderzoekt actief samenwerkingsmogelijkheden en dwarsverbanden en ze heeft al contact gezocht met andere maatschappelijke initiatieven in de stad. Stroom ambassadeur Michael J. Dawkins van Coöperatie Duurzaam Brabant zorgt voor verbinding met andere sociale, duurzame ondernemers.

Meer weten?

EAST is een sociale horecaonderneming, met als doel de integratie en arbeidsparticipatie van (jonge) vluchtelingen- en migrantenvrouwen te bevorderen. Kijk op de website 

EAST heeft een eigen smaakvolle Facebookpagina om te volgen. Like @EASTEindhoven

 

 

'Stroom biedt mij toegang tot een groot maatschappelijk en politiek netwerk, zowel lokaal als landelijk. Dat heb ik gewoon hard nodig.'

EastJacky van der Starre, initiatiefnemer EAST

Stroom…

  • regelt een sociale start-upsessie met expertise van horeca- en sociaal ondernemers;
  • geeft advies over de keuzes en consequenties van de te kiezen rechtsvorm;
  • geeft tips over begrotingsplan en inzet horecapersoneel;
  • koppelt EAST aan maatschappelijk betrokken ondernemers in de regio Eindhoven.
East 2
East locatie
Enig idee wat zich achter de houten deuren bevindt? Het is de gloednieuwe locatie van EAST in het Innovation Powerhouse op het innovatieve terrein Strijp-T in Eindhoven! Tijdens de Dutch Design Week 2017 (van 21 tot 29 oktober) is EAST elke dag geopend. Hierna gaat de verbouwing door en is het plan om de deuren in januari 2018 officieel te openen. EAST west, Powerhouse best! Wat een gave nieuwe hotspot in Eindhoven. Daar gaat initiatiefnemer Jacky van der Starre met haar sociale onderneming EAST - Deli, Pantry, Kitchen, Catering - zeker Strijp-T superchargen.

Dynamic LED Light Expo at EAST during Dutch Design Week

In juli 2016 diende Jacky van der Starre haar idee voor EAST in op de Stroomwebsite. Met veel eigen power en hier en daar een dosis stroomversterking krijgt Jacky haar initiatief voor elkaar. In oktober 2017 opent EAST haar deuren tijdens de Dutch Designweek in Eindhoven. Heel toepasselijk met een Light Expo in het Power House op Strijp T. Gaat dat zien, beleven en proeven!

East op de Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week opende initiatiefnemer Jacky van der Starre voor het eerst de deuren van het East bedrijfsrestaurant in het Innovation Powerhouse op Strijp-TQ. Na deze week proefdraaien gaat de verbouwing weer verder. East gaat aan begin van het nieuwe jaar echt open op deze prachtige locatie met heerlijk eten en drinken van Oost en West. Een aanrader!

Lees meer over East, powered by Stroom Nederland:

In de Buurt – Straks helemaal tof, nu al voorproeven: East in voormalige energiecentrale.

Eindhovens Dagblad – Innovation Powerhouse in Eindhoven gaat echt paars gloeien.

East Dutch Design Week 2017 (1)
East opende voor het eerst haar deuren in het Innovation Powerhouse tijdens de Dutch Design Week