Hotspot Hutspot

hotspot-hutspot-in-kader

Hotspot Hutspot zorgt voor een plek waar iedereen welkom en gewaardeerd is en goedkoop en gezond kan eten.

  • Locatie Rotterdam
  • Type project Duurzaamheid, gezondheid en sociale cohesie
  • Initiatiefnemer Bob Richters en Dorine Ruter
13041275_1055853564480825_8774488678351368567_o
www.hotspothutspot.nl

Over Hotspot Hutspot

Hotspot Hutspot biedt gezond, duurzaam eten voor iedereen. Ook in de wijken waar de sociale binding en de kwaliteit laag is en waar de gezondheid van de kinderen (en hun ouders) onder druk staat, door slechte eetpatronen en te weinig beweging. Hotspot Hutspot benut de leegstand in de wijken met stadslandbouw en het restaurant, waar de tieners na schooltijd kunnen binnenlopen om mee te doen aan kookactiviteiten in plaats van op straat rond te hangen. Ze leren over gezond eten, hoe het groeit, wat je er mee kunt maken en over de schijf van vijf. Aan het eind van de middag eten de tieners en de vrijwilligers – vaak ex-verslaafden, wajongers en andere mensen die ergens anders geen kans meer krijgen – samen met de koks een driegangen maaltijd en vanaf half zes zijn buurtbewoners welkom om goedkoop, gezond en lekker mee te eten.

Bob en Dorine brengen zo met hun hele team weer leven en perspectief in plekken en wijken, waar anderen geen brood meer in zien. Zij zien de potentie en maken dat waar. Leefbaarheid, sociale cohesie, gezondheid en sociale werkplaats in één. Echte maatschappijvernieuwers die een duurzame samenleving, waar iedereen kan meedoen, dichterbij brengen.

Meer weten?

Bezoek de website of volg ze op Facebook.

Lees hier een interview met initiatiefnemer Bob Richters: In drie Rotterdamse wijken wordt voortreffelijk gekookt door ex-verslaafden

En als je het heel tof vindt, kan je hier ook bijdragen aan het succes.

Hotspot Hutspot deed mee aan de landelijke ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen‘ 2016. Buurtrestaurant Hotspot Hutspot uit Rotterdam was genomineerd in de categorie Lokale vrijwilligersprojecten. Khalid Ben Souni van Hotspot Hutspot was ook nog in de race voor de Passieprijs. Daarmee haalde hij Hart van Nederland. Hij was drugskoerier en is nu groentekoerier. Hij begeleidt tieners, doet de bediening en regelt de logistiek.

‘Gebrek aan perspectief is precies wat Hotspot Hutspot wil tackelen. Weer waarde geven aan mensen die dat zijn kwijtgeraakt.’ Aldus Dorine Ruter van Hotspot Hutspot op het Gratis Goud festival in Deventer. Staatssecretaris Martin van Rijn reikte de ‘meer dan handen’ vrijwilligersprijzen uit op internationale vrijwilligersdag. Check hier de Koffietijd tv-uitzending.

 

Laten we sterke jochies maken, dat is makkelijker dan gebroken kerels repareren.

Stroom…

  • regelt een werkbezoek door burgemeester Aboutaleb. Zie video aboutaleb@hotspothutspot;
  • Stroomversneller Joke van der Schoor coacht de projectleider en helpt gewoon waar nodig;
  • stelt een breed netwerk beschikbaar voor advies over duurzaam eten en sociaal ondernemen;
  • denkt mee over de vraag wat erbij komt kijken om het Hotspot Hutspot concept naar andere steden uit te rollen.
Aboutaleb Hotspot Hutspot
Werkbezoek door burgemeester Aboutaleb aan Hotspot Hutspot op 1 februari 2017.
Hotspot Hutspot powered by Stroom (5)
Vlnr. Dorine Ruter, zakelijk leider Hotspot Hutspot, stroomversnellers Joke van der Schoor en Daniëlle Koelemij.

24 mei 2017 – Een goed eindgesprek met Dorine Ruter, zakelijk leider Hotspot Hutspot en Stroomversneller Joke van der Schoor in de zonovergoten tuin van Hotspot Hutspot Lomba. Stroom versterkt vanaf oktober dit toffe sociale buurtrestaurant met drie vestigingen in Rotterdam. Stroom regelde een vrolijk werkbezoek door burgemeester Aboutaleb, was als supporter mee naar de Meer dan Handen vrijwilligersprijzen, activeerde maatschappelijk- en politiek netwerk in Schiedam en Dorine kreeg de afgelopen periode coaching van Joke.

‘Ik vind dat we veel goede stappen zetten, zodat we beter worden. De persoonlijke benadering van Joke leverde hele fijne gesprekken op. Ik waardeer het zeer dat ze zelf ook regelmatig als gast bij ons aan tafel schoof en persoonlijk betrokken is geraakt bij ons initiatief. Daardoor kregen haar adviezen meer legitimiteit. Het enthousiasme en de persoonlijke betrokkenheid van de Stroom superchargers heeft impact: als ik wil kan ik altijd aankloppen bij Stroom, dat kansrijk voor sociale initiatieven is en een breed scala aan mensen biedt die iets voor een ander willen betekenen.’

Dorine Ruter, zakelijk leider Hotspot Hutspot

Dorine gaat nu namens Hutspot Hotspot aan het groeiprogramma van het Oranjefonds deelnemen. Joke voelt zich prettig in haar rol als stroomversneller en levert graag haar bijdrage een nieuw initiatief, powered by Stroom. Bedankt voor jullie daadkrachtige inzet en positieve energie!

5 december – Lees AD Opmerkelijk: IENS verkiest budgetrestaurant boven sterrenzaken.

Budgetrestaurant Hotspot Hutspot Lomba is het hoogst scorende Rotterdamse restaurant in de ranglijst van restaurantwebsite IENS voor 2018. Het restaurant in Lombardijen, waar kinderen koken en bedienen, staat op plaats 35 van de lijst waarop duizend restaurants staan.

Een heel groot compliment voor het Hotspot Hutspot sterrenteam. Proficiat! En uiteraard een oproep aan volgers van Stroom Nederland om binnenkort je smaakpapillen te verwennen bij Hotspot Hutspot Lomba.