One to Share

platje-in-hand-in-kader

Het platform waar jij 1% van jezelf deelt om de wereld een beetje mooier te maken. One to Share gelooft dat mensen gelukkiger worden als ze zichtbaar bijdragen aan een betere wereld. Zo wordt doneren persoonlijker, flexibeler en gemakkelijker.

 • Locatie Landelijk
 • Type project Geven
 • Initiatiefnemer Jorien Veenstra

Over One to Share

De stichting One to Share is geïnspireerd op een organisatie in Sri Lanka, die diverse projecten steunt met de bijdrage van de werknemers van het bedrijf, die zelf een klein deel van hun salaris beschikbaar stellen. One to Share vindt het inspirerend dat deze mensen een deel van hun inkomen (hoe klein ook) doneren om bij te dragen aan de maatschappij om hen heen. Als medewerkers in Sri Lanka dit kunnen, kunnen wij daar in een welvarend land als Nederland zeker voorbeeld aan nemen. Daarom is One to Share opgericht, om 1% van je netto-inkomen te delen met goede doelen projecten.

Via One to Share kan je bijdragen aan een betere wereld. Door 1% van je inkomen te delen met inspirerende projecten op een persoonlijke, flexibele en gemakkelijke manier. Deelnemers worden betrokken bij de maatschappelijke effecten van hun bijdrage.

Deze manier van doneren is nieuw in Nederland. Bovendien maakt de stichting het doneren een stuk gemakkelijker, leuker en persoonlijker. Omdat 1% van je netto-inkomen via de salarisadministratie gedoneerd wordt, iedere deelnemer zelf projecten selecteert waar zijn of haar 1% naar toe gaat, dit jaarlijks eenvoudig kan wijzigen en op de hoogte blijft van de One to Share projecten.

Meer weten?

Het platform One to Share is een platte en kleine organisatie die de donatie voor 100% doorzet aan de goede doelen. Bezoek de website. Daar kan je ook het deelnameformulier invullen om zelf mee te doen.

Lees hier het interview ‘Van ruwe oesters prachtige parels maken’ over Stroom, One to Share en meer sociale initiatieven, door Cock de Vries.

Stroom…

 • ondersteunt bij de doorontwikkeling van de website;
 • geeft advies over hoe de stichting kan groeien;
 • benadert bedrijven met 50-100 werknemers, die zich aan dit initiatief willen committeren;
 • geeft bekendheid aan dit sociale initiatief bij maatschappelijk betrokken ondernemer;
 • deelt een workshop kickstart your social media;
 • zocht mee naar een bestuurslid communicatie en vond Herman Jager bereid om mee te doen;
 • One to Share biedt sociale initiatieven uit het Stroom netwerk als goed doel aan.

'Deel één procent van jezelf voor een kind, een mens, een plek of een dier.'

Jorien-Veenstra-in-kaderJorien Veenstra, initiatiefnemer One to Share.
screen-shot-2016-09-18-at-20-04-59

Maatschappelijke pitch bij De Waaier

Maatschappelijke pitch One to Share door Tyas van Rossum op platformbijeenkomst Stichting De Waaier. Maatschappelijk betrokken bedrijven kunnen als werkgever meedoen met het platform waar jij 1% van je netto-inkomen deelt om de wereld een beetje mooier te maken. Zo wordt doneren persoonlijker, flexibeler en gemakkelijker. One to Share gelooft dat mensen gelukkiger worden als ze zichtbaar bijdragen aan een betere wereld.

One to Share Waaier (1)
Neem contact op met bestuursleden Tyas van Rossum en Herman Jager als je meer wilt weten over onetoshare.nl

One to Share stroomt verder met 1%Club en Voor je Buurt.

Op 18 juni 2018 neemt Voor je Buurt de stichting One to Share over. Sinds 2015 heeft One to Share bewezen een werkbaar, kansrijk model te zijn. Maar we hebben ook gemerkt dat er meer nodig is om One to Share naar het volgende niveau te tillen.

Daarom brengen we One to Share in 2018 onder op een plek waar die volgende stap gezet kan worden en leggen we link met een platform dat ons gedachtegoed deelt: 1%Club.

Dat platform voor do good-projecten bestaat dit jaar tien jaar en startte ooit vanuit de gedachte dat als iedereen 1% van zijn geld of tijd beschikbaar zou stellen aan een do good-project, we met zijn allen enorme impact kunnen maken voor een betere wereld.

Concreet betekent dit dat One to Share wordt overgenomen door Voor je Buurt, waar sinds 1 april 2018 ook het platform 1%Club is ondergebracht.

Voor je Buurt is een stichting zonder winstoogmerk en dankt haar naam aan het gelijknamige crowdfundingplatform, maar heeft inmiddels twaalf platformen voor do-goodprojecten onder haar hoede in Nederland en België. Voor je Buurt ondersteunde al meer dan negenhonderd maatschappelijke initiatieven bij het werven van geld, hulp en materialen voor de uitvoering van projecten.

Voor je Buurt gaat One to Share verder uitbouwen met nieuwe projecten en nieuwe donateurs. Voor de huidige projecten en donateurs verandert er de eerste tijd helemaal niets. In de loop van het jaar wordt One to Share uitgebouwd tot een groter programma.

 • Dat krijgt in elk geval de volgende kenmerken:
  de naam One to Share blijft gehandhaafd;
 • deelnemers kunnen in de toekomst maandelijks een bestemming kiezen voor hun donatie. De ambitie is dat het uiteindelijk mogelijk wordt om als deelnemer een op basis van persoonlijke voorkeuren samengesteld aanbod te krijgen;
 • One to Share wordt een programma dat verbonden wordt aan de platformen die Voor je Buurt beheert. Het programma komt open te staan voor nieuwe projecten en voor nieuwe donateurs.

Voor meer informatie:
Jorien Veenstra, OnetoShare jorien@onetoshare.nl
Martijn Arnoldus, Voor je Buurt martijn@voorjebuurt.nl

Als initiatiefnemer van One to Share heb ik veel aan de Stroomversterking gehad. Nu meld ik me aan als stroomversneller, omdat ik het leuk vind om andere sociale initiatieven te superchargen.

Jorien Veenstra, stroomversneller