Sociaal Solidair

goodwill-sociaal-in-kader

Sociaal Solidair zorgt voor laagdrempelige hulp en ondersteuning van minima. Noodpakketten, kleding, huisraad, sociale verbinding, huisbezoeken, zorg en aandacht voor elkaar.

  • Locatie Eindhoven en omstreken
  • Type project Sociale cohesie, minima, kinderen
  • Initiatiefnemer Conny Oosterhout-Smits

Over Sociaal Solidair; tot november 2017 initiatief Goodwill Sociaal.

‘Ons doel is de minima te ondersteunen juist op die plaatsen waar het moeilijk is. Binnen vierentwintig uur; met noodpakketten als er echt niets te eten meer is, of kleding of huisraad wanneer mensen opnieuw moeten beginnen. Maar we zorgen ook voor een beetje aandacht voor elkaar, bijvoorbeeld met huisbezoeken bij mensen met een beperking of mensen die gewoon behoefte hebben aan een praatje.’

Het streven van Sociaal Solidair is een beetje zorg en aandacht voor elkaar, in een prettige sfeer. Het motto ‘met en voor elkaar’ wordt breed uitgedragen door een groep van zeventig enthousiaste vrijwilligers, met als initiatiefnemer de bevlogen Conny Oosterhout-Smits. Samen halen ze mensen uit hun isolement, zodat ze gezonder en zelfredzamer worden. Iedere vraag is welkom.

Van kampeervakanties voor mensen die nooit op vakantie kunnen tot een groentetuin voor de buurt. Sociaal Solidair regelt het. Met speciale aandacht voor kinderen uit arme gezinnen. Waar ADHD, autisme en ontwikkelachterstanden veel voorkomen. Sociaal Solidair laat de stempels los en zorgt ervoor dat de kinderen gewoon samen kunnen plezier hebben. Bijvoorbeeld met de geadopteerde waterbuffel die dol is op kinderen en zij op haar.

Meer weten?

Bezoek de website of volg ze op Facebook.

 

‘Door jullie heb ik een nieuwe start kunnen maken.’ Dit compliment kregen we van een vrouw die hulp kreeg van Sociaal Solidair. Dat is precies onze drijfveer!

Stroom…

  • geeft advies over het echt goed op orde brengen van de stichting;
  • zoekt mee naar een financiële oplossing voor de beoogde huisvesting;
  • introduceert Sociaal Solidair binnen het Eindhovense ondernemersnetwerk;
  • helpt met opzetten fondsenwerving, te beginnen voor een bestelbus en leefbaarheidspotje voor noodgevallen.
Goodwill Sociaal 29 10 2017 (3)
Feestelijke opening van het Sociaal Solidair gebouw op Pachtakker 6 in Eindhoven.

Opening Sociaal Solidair pand Pachtakker op 29 oktober 2017.

Stichting Sociaal Solidair is per 1 november 2017 de nieuwe naam van Goodwill Sociaal: een initiatief voor minima dat het afgelopen jaar ruim twaalfhonderd mensen heeft geholpen, met noodhulp en praktische ondersteuning. Maar ook met activiteiten waardoor je je weer even mens voelt, samen met anderen. Het sterke daarvan is dat ze het voor en met elkaar organiseren. Ook met veel aandacht voor kinderen, hobby, sport en zelfs een knuffelbuffel en een vakantiekamp. Kortom: een grote pluim Conny Smits en haar team, honderd gedreven vrijwilligers die vooral veel DOEN.

Lees meer over Sociaal Solidair, powered by Stroom Nederland:

Stroomversnellers superchargen East en Goodwill Sociaal.

Studio 040 – Nieuw onderkomen voor Eindhovense stichting die minima helpt.

Stichting Goodwill Sociaal wordt Stichting Sociaal Solidair.

Naamsverandering van Stichting Goodwill Sociaal, luidt nieuw tijdperk in van een online forum naar een plek in de samenleving. Stichting Goodwill Sociaal verandert haar naam in Stichting Sociaal Solidair. Een naam die meer passend is bij de huidige activiteiten en visie op de toekomst van de organisatie. Het initiatief dat online begon onder de naam Goodwill Sociaal met een Facebook groep is inmiddels uitgegroeid naar een stichting met een eigen locatie.

Tijd dus voor een andere naam, dat aangeeft dat we een volgende stap maken. De naam is gekozen omdat wij en iedereen al ruim vier jaar solidair met elkaar zijn. Ons pand is onlangs op mooie wijze geopend. De uitdaging en voortgang gaat zich nog meer richten op de verborgen armoede en hoe we dat solidair Met en Voor Elkaar gaan aanpakken.

Toen initiatiefnemer Conny Oosterhout-Smits begon met haar Facebookgroep verliepen de contacten vooral online via dit platform. De groep groeide en wie een keer geholpen is, helpt een andere keer de ander. De mentaliteit was en is vooral ‘Met en Voor Elkaar’. Hulpvragers en mensen met een warm hart die klaarstaan voor een ander sloten zich aan bij Goodwill Sociaal. Wie hulp nodig heeft kreeg daar een welwillend oor en échte hulp. Een sterke groep die alsmaar groeide. Een groep die nu een fysieke plek heeft waar ze elkaar ontmoeten.

Stroomversneller Ellen Schoumacher heeft zich voor ons sociale initiatief ingespannen; met een serie adviesgesprekken en door aan ons fondsenplan mee te schrijven. De teamleden van Sociaal Solidair zijn en blijven de kartrekkers. Zo bundelen mensen met organisatietalent hun krachten met de meer dan honderd doeners en helpers.

Conny Oosterhout Smit in kaderConny Oosterhout-Smits, initiatiefnemer Sociaal Solidair.

Stroom Eindhoven gaf versterking aan Sociaal Solidair in de periode juli 2016 tot en met november 2017. Stroomversneller Ellen Schoumacher nam Goodwill Sociaal onder haar hoede, dat nu is omgedoopt tot stichting Sociaal Solidair. Ook heeft Stroom Nederland fondsenwerving tips gegeven; met onder andere voorbeeld fondsaanvragen (projectplan en begroting) en een op maat lijst landelijke- en lokale fondsen.