NUtrecht

nutrecht2

Ruimte voor eigenwijs leven, leren en werken.

  • Locatie Utrecht
  • Type project Ruimte voor vernieuwing
  • Initiatiefnemer Ad de Jong

Wij geven je de ruimte om je ding te doen.

Ad is succesvol muzikant en het creatieve hart van het initiatief Nasi Klassie in de creatieve broedplaats NUtrecht. Zijn ervaring in het onderwijs – hij zette meerdere MBO en HBO opleidingen op – verraadt zijn passie voor het in hun kracht zetten van  jongeren. Dat drijft hem om NUtrecht op te zetten en te behouden voor de stad. Hij geeft daar, in dit gigantische gebouw, ruimte aan jongeren om hun passie te volgen. Het maatschappelijk belang van dit initiatief wordt onderstreept door de buurtbewoners, die willen dat NUtrecht blijft.

Eigenwijze mensen met ideeën, die wil Ad een plek geven. Mensen die zich niet de les laten lezen en ieder moment van de dag bezig zijn met hun passie. De loodsen en kantoren in Utrecht Overvecht bieden plek die hun manier van werken mogelijk maakt.

Leven, leren en werken lopen door elkaar. Passie is wat iedereen bindt. Wat het uniek maakt is dat je er naast starters ook jonge ondernemers kunt vinden die al jaren succesvol zijn. Ervaren ondernemers leren van starters en uiteraard ook andersom. Dat is de kracht van deze plek.

Over NUtrecht

In NUtrecht komt leven, leren en werken samen. Nutrecht geeft ruimte aan jongeren die meer willen doen met hun passie. Jonge ondernemers en ook grote bedrijven zijn welkom om zich te mengen in de bedrijvigheid. NUtrecht beschikt over kantoorruimtes en grote loodsen, waar installaties en conceptuele kunst gemaakt kan worden. En waar ook ruimte is voor culturele en educatieve evenementen zoals festivals, markten en congressen. www.nutrecht.nl

Supergaaf nieuws van Stroom Utrecht: het is initiatiefnemer Ad de Jong gelukt om nieuwe huisvesting voor NUtrecht te vinden, met de doortastende hulp van stroomversnellers Kees Bakker en Lou Repetur. NUtrecht moest per 31 december het gebouw in Zuilen verlaten en maakt in 2018 een doorstart aan de Missisippidreef 87 in Utrecht Overvecht. Lees de nieuwsblog NUtrecht is naar Overvecht verhuisd.

Stroom Utrecht…

  • Ondersteunde Ad de Jong in het succesvol activeren van de buurt;
  • Gebruikt contacten in de gemeente om NUtrecht te behouden;
  • Organiseerde werkbezoeken met voor NUtrecht relevant netwerk;
  • Ging op zoek naar meer structurele financiering voor NUtrecht;
  • Denkt mee hoe NUtrecht een goede doorstart te laten maken.