Algemeen

Na 50 initiatieven stopt Stroom. Dit hebben we geleerd:

Samen met tientallen stroomversnellers en ambassadeurs hebben we de afgelopen jaren vele fantastische initiatieven ondersteund en versterkt. Van duurzame horeca tot krachtige mantelzorgers, van innovatieve woonvormen tot makers en doeners. We verbonden mensen met elkaar, openden nieuwe deuren en gaven en kregen positieve energie. Met de juiste mensen en advies wist ieder initiatief het verschil te maken voor een mooier Nederland.

Tussen 2015 en 2019 hebben we meer dan 50 sociale initiatiefnemers mogen versterken. Dit was één van de leukste dingen die wij ooit mochten doen.

We hebben geleerd dat het ontzettend belangrijk is dat we elkaar helpen om de verandering die we willen zien in de samenleving waar te maken. Hoe vaak dingen samen wel lukken waarvan je alleen dacht dat het nooit zou lukken.

Door de jaren heen zijn we veel geprezen om de Stroom methode. Die was heel simpel:

  1. Je hoort binnen 48 uur van ons.
  2. We helpen je meteen verder met een eerste advies of relevant contact.
  3. Pas je binnen de missie van Stroom dan maken we samen een plan waar jij echt mee verder komt en linken we je aan de mensen die jou het juiste advies kunnen geven en deuren kunnen openen. Menselijk kapitaal.
  4. Altijd met het doel om na een paar maanden weer afscheid te nemen. Omdat je het nu verder zelf kan.

Eigenlijk kan iedereen dit doen. Ook jij!

Wij hebben gemerkt dat we nu altijd onze voelsprieten uit hebben voor goede initiatieven en de mensen erachter meteen hulp aanbieden. Wij zetten dat door. Jij ook? Dan gaat Stroom verder in ons allemaal.

Wil jij nog een initiatief starten of steunen? Je kunt hiervoor dus niet meer bij ons terecht. Wel kan je op onze website inspiratie opdoen. De PvdA, waar het initiatief voor Stroom is ontstaan, heeft aangegeven graag burgerinitiatieven te blijven versterken. Neem daarvoor contact op met Kristina van der Molen. Ook het Landelijk Steunpunt Actieve Bewoners ondersteunt burgerinitiatieven.