Jan Ligthartschool Westerbroek

Algemeen

Stroomambassadeur versterkt dorpsscholeninitiatief.

‘’Verenigde Zelfstandige Dorpsscholen maakt goede stappen.’’ Initiatiefnemers Jan Schuurman Hess en Lein Labruijère voeren met de diverse partijen vruchtbare gesprekken. Powered by Stroom Nederland.

‘’Het vertrouwen voor het behoud van de kleine dorpsschool in Westerbroek wordt steeds groter, omdat een ieder zich hiervoor inzet. We zijn er nog niet, maar zijn vol goede moed!’’ Aldus onderwijsvernieuwer Bianca Koomen, die in november bij deze pilot betrokken is geraakt.

Stroom ambassadeur Bianca Koomen doet mee

Als bevlogen Stroomambassadeur versterkte Bianca in november het dorpsscholeninitiatief met haar (onderwijs-) kennis en netwerk. Daarna verrichtte zij vanuit haar eigen bedrijf Life Academy on Wheels diverse werkzaamheden; zo leidde ze onder andere een ouder- & teamavond op de Jan Ligthartschool, waar ouders graag meedoen om de pilot te realiseren en hun school te behouden.

Supercharged initiatiefnemer Jan Schuurman Hess 

”We vechten voor het behoud van kleine dorpsscholen en Stroom helpt ons om de laatste school in het dorp Westerbroek in stand te houden.” Aldus initiatiefnemer Jan Schuurman Hess van de Verenigde Zelfstandige Dorpsscholen (VZD).

De video Maakbaar Westerbroek brengt mooi in beeld wat voor soort onderwijs de ouders en het schoolteam de kinderen van de Jan Ligthartschool willen bieden.

‘’Ik ben zo in mijn element. Ik houd van aanpakken. Het superchargen van dit onderwijsinitiatief past zo bij mij.’’

bianca-koomen-in-frameBianca Koomen, Stroomambassadeur
Maakbaar Westerbroek Bron: youtu.be